Direct naar de inhoud.

Paul Bol Wereldkampioen standwerken 2019

  • door:
  • op:

Paul Bol heeft het WK Standwerken gewonnen en is gekroond tot de eerste wereldkampioen in deze bijzondere discipline.

Het Twentse Rijssen was de plaats waar voor het eerst het WK Standwerken werd georganiseerd. Standwerkers uit tien verschillende landen stonden in het centrum opgesteld en deden een gooi naar de titel. Het toernooi begon ‘s ochtends om 10 uur en duurde tot 5 uur ‘s middags.

In de ochtend kwam het publiek massaal toegestroomd om de deelnemers in actie te zien. En die maakten er een geweldige show van, het publiek genoot zichtbaar van de prachtige show die de deelnemers neerzetten. De verkooppraatjes waren doorspekt met humor en charme en het publiek hing aan de lippen van de verkoopkunstenaars.

Een jury bestaande uit tien deskundigen wezen uiteindelijk Paul Bol aan als winnaar. Zijn vakkundige demonstratie van groentesnijders dwong de meeste bewondering af bij het publiek. De winnaar werd door de jury omschreven als een zeer talentvolle vakman met een gedreven inzet. De winnaar kreeg uit handen van Commissaris der Koning Andries Heidema en burgemeester van Rijssen Arco Hofland de wereldbokaal uitgereikt.Lydia van der Ruit eindigde op een knappe tweede plaats en Mark de Meijer uit Belgie werd derde. 

Voorzitter van de Nederlandse Standwerkers Benvenido van Schaik dankte alle deelnemers voor hun geweldige inzet en de gemeente Rijssen voor de geweldige ontvangst en gastvrijheid. Dankzij hen was het een geslaagd toernooi. De Duitse standwerker Janssen en Iraanse deelneemster Mojgan Mokrinia kregen de speciale titel van prins en prinses der Standwerkers.Uitslag WK standwerken Rijssen 2019.

1  Paul BolWereldkampioen standwerken 2019
2  Lydia v/d Ruit
3  Marc de Meyer
4  Jan van Rooij
5  John Gruter
6  Jan Hofstede
7  Henk Veldhuis
8  Benvenido van Schaik
9  John Simons
10 Jeroen Coopman