Direct naar de inhoud.

Wat is standwerken

Ons land kent een kleine 500 standwerkers, die allen een belangrijke bijdrage aan het imago van de markt leveren.
 

De week en jaarmarkt

U vind de standwerker veelal op de reguliere week en jaarmarkten door héél het land, ook al werken ze hier wat minder grappig en hard als op de zogeheten concoursen ook hier maken ze een luid en duidelijk verschil met de overige deelnemers aan de markt.De echte standwerker is de jus van de markt, de slagroom op de taart. Of het nou gaat om een blikopener of een pan er word altijd meer gepraat over het product en op een leukere manier daan waar dan ook ter wereld!! 
 

Standwerkers zijn te onderscheiden in drie categorieën:
 

Hoogwerker

De hoogwerker is een standwerker die werkt vanaf een verhoogd platvorm, bijvoorbeeld vanuit een vrachtwagen.
 

Laagwerker

Deze vorm van standwerken houdt in dat de standwerker op gelijke hoogte met publiek staat. Dit kan voor of achter een platform zijn, bijvoorbeeld een uitstalling waarbij hij voordoet op welke wijze het artikel is te gebruiken.

Zwemmer

De standwerker die zijn waren rondom zich uitstalt op een verlaagd platform wordt een zwemmer genoemd. Hij tracht telkens een ander artikel te bieden aan het publiek.

Concoursen

Jaarlijks organiseert de Stibesta gemiddeld 120 concoursen/voorronden. U moet dan denken dat er 5 tot 25 deelnemers gaan vechten om de eer zichzelf beste standwerken te mogen noemen van die gemeneente waar het concours word gehouden, hierbij beoordeelt door een drie koppige jury op drie verschillende onderdelen. Deze beoordelingen worden het hele jaar bij elkaar opgeteld waarna het een overzicht zal geven voor de top 40 die deel gaat nemen aan het Nederlands Kampioenschap Standwerken.
 

Het Nederlands kampioenschap
Het Nederlands kampioenschap is het hoogtepunt van dit unieke vak, elke jaar word er ergens in Nederland gevochten om de titel Nederlands Kampioen van dat jaar, een titel die gepaard kan gaan met veel erkenning van vele zijden, zoals grote opdrachtgevers die voor de presentatie van hun bedrijf op zoek zijn naar de beste spreker van het afgelopen jaar!!

Kort samengevat!

Het standwerkervak is een beroep waar je veel plezier aan kunt beleven. Maar door hard, eerlijk en authentiek te werken geven zij de markt een goede sfeer.

In navolging van onze voorvaderen in dit eeuwenoude beroep zoals de kwakzalvers, de handelsreizigers en ga zo maar door zijn en blijven wij ten alle tijden”de beste krenten in de gezellige Hollandse marktpap”.

Mocht u meer informatie willen over de Standwerkers bij u op de markt of wilt u een heuse voorronde van het Nederlands Kampioenschap naar uw gemeente toe trekken of misschien wel het Nederlands Kampioenschap zelf? neem dan contact met ons op!